Sollicitatietips

Natuurlijk is een sollicitatiegesprek altijd spannend. Een nieuw bedrijf, nieuwe mensen en een baan die jij graag wilt hebben. Om je zo goed mogelijk voor te bereiden op jouw sollicitatiegesprek, hebben wij een aantal handige tips. Zo ga je goed voorbereid naar jouw volgende gesprek.

1. 

Bereid jezelf altijd goed voor op een sollicitatiegesprek. Verdiep jezelf in het bedrijf en zorg dat je weet wat voor product en/of dienst ze bieden. Op deze manier laat je zien dat je geïnteresseerd bent en je in het bedrijf hebt verdiept.

2. 

Zorg dat je op tijd bent voor het gesprek. Bekijk de avond voor het gesprek welke route je moet nemen. Houd ook rekening met vertraging door werkzaamheden, files of in het openbaar vervoer.

3. 

Zorg dat je weet met wie je het gesprek hebt. Bekijk eventueel zijn of haar LinkedIn profiel.

4. 

Stel vragen. Zo laat je zien dat je je hebt verdiept in het bedrijf en toon je interesse in de vacature en het bedrijf.

5. 

Neem pen en papier mee. Daar kun je jouw vragen alvast op noteren en het kan ook handig zijn om tijdens het gesprek of daarna wat zaken op te schrijven.

6. 

Houd oogcontact met je gesprekspartner. Je bent immers in gesprek met die persoon, dus dan is dat wel zo persoonlijk.

7. 

Kies de juiste kledingstijl, je kan maar één keer de eerste indruk maken!

8. 

Val je eerdere opdrachtgevers nooit af tijdens een gesprek. Het staat niet zo netjes en je hebt ze misschien nog nodig voor een referentie.