Sollicitatietips

Sollicitatietips voor jouw volgende job interview!

Een sollicitatiegesprek kan soms moeilijk zijn, met deze sollicitatietips ga jij goed voorbereid naar dit gesprek!

Sollicitatietip 1. De voorbereiding

Het eerste wat een recruiter te zien krijgt is de outfit die je aan hebt naar het sollicitatiegesprek. Het is dus van belang dat je hiermee gelijk een goede indruk achterlaat.

Vragen

Een recruiter gaat verschillende vragen aan je stellen. Probeer dus van te voren te bedenken wat je gevraagd kan worden en zo je antwoorden klaar te hebben. Hier volgen een aantal vragen die een recruiter kan stellen:

  • - Wat is jouw grootste succesverhaal?
  • - Welke verantwoordelijkheden had je bij je vorige functie?
  • - Waarom ben je gestopt bij je vorige functie?
  • - Waar zie jij jezelf over vijf of tien jaar?

Verder is het belangrijk om tijdens het gesprek óók zelf vragen te stellen aan de recruiter, die betrekking hebben tot de functie. Denk hierbij aan; waarom deze functie vrij is gekomen, wat er van jouw verwacht wordt, of er mogelijkheden zijn om door te groeien. Zo laat niet alleen zien dat je geïnteresseerd bent, maar ook dat jij je goed hebt voorbereid.

2. Eerste indruk

De eerste indruk zegt heel veel over hoe je bent als persoon. Tijdens het gesprek zijn er verschillende punten waar een recruiter naar kijkt buiten je capaciteiten om. Ten eerste is het van belang dat je verzorgt naar een sollicitatiegesprek komt, dit laat zien dat je de sollicitatie serieus neemt. Tijdens het gesprek is de duidelijkheid van je stem ook een belangrijk punt voor een recruiter, zorg er dus voor dat je rustig praat en goed articuleert. Tot slot is het belangrijk dat je let op je woordkeuze, probeer zo professioneel mogelijk te blijven en vermijd worden als; Hé?, Wat? en houdoe. Gebruik bijvoorbeeld: Kan u dat herhalen?, Wat zei u? en tot ziens

 

3. Het gesprek

Tijdens het gesprek wil een recruiter in een korte tijd proberen jou zo goed mogelijk te leren kennen om jou zo te kunnen plaatsen bij een vacature die het beste bij jou past. Door antwoord te geven op de onderstaande vragen geef je de recruiter gelijk een duidelijk beeld over jouw zelfkennis, je vaardigheden en de doelen die je nog wil gaan bereiken.

  • - Wie ben je?
  • - Wat kan je?
  • - Waarom juist deze functie?
  • - Wat wil je bereiken?

 

4. Online sollicitatietips

Heb jij door COVID-19 een online sollicitatiegesprek? Hiervoor hebben wij ook weer specifieke tips opgesteld die goed van pas kunnen komen! Deze tips zullen dieper ingaan op onder andere de voorbereiding die je nodig hebt en een aantal punten waar je extra op moet letten bij een online gesprek. Via de onderstaande knop kun jij je aanmelden om deze online sollicitatie tips via de mail te ontvangen.

Sollicitatietips_Offline
Ontvang de Sollicitatietips

Vul je naam en e-mailadres in en ontvang de Sollicitatietips in je mail!

Toestemming*

Heb je meer vragen over de sollicitatietips en wil je direct contact met Job Invest? Via Whatsapp kan je contact met ons opnemen om te chatten.

Whatsapp Logo