Vacatures Kwaliteitsmanager

Wat is een Kwaliteitsmanager?

Een Kwaliteitsmanager is in de eerste plaats een adviseur: hij onderzoekt, meet en analyseert de prestaties van verschillende processen in een organisatie om kwaliteit te garanderen en optimaliseren. Je maakt kwaliteitssuggesties en zie je toe op de implementatie daarvan.

vacatures voor Kwaliteitsmanager

 

Werkzaamheden

Hieronder zijn een aantal taken te zien de uitgevoerd worden

  • - Klantwensen en eisen inventariseren om deze vervolgens om te zetten naar processen
  • - Berekenen productiekosten, risico's en verspillingen
  • - Adviserende functie van de directie en het management
  • - Product- en dienstcontroles
  • - Kennis hebben van kwaliteitsnormen
Werkzaamheden Kwaliteitsmanager

 

Welke competenties zijn van belang in deze functie?

Er zijn een aantal competenties en vaardigheden nodig om de functie goed te kunnen uitvoeren. Hieronder staan een paar punten die bij deze functie horen:

  • - Helikopterview: je moet als Kwaliteitsmanager weten hoe je overzicht behoudt. Het is belangrijk dat je weet wat er allemaal speelt binnen de organisatie, wat de consequenties zijn van bepaalde handelingen en hoe de toekomst van het bedrijf eruit ziet. Kortom: je moet verschillende aspecten kunnen afwegen voor je een beslissing maakt.
  • - Analytisch vermogen: de Kwaliteitsmanager is continu aan het analyseren om in kaart te kunnen brengen wat de juiste stap is voor kwaliteitsverbetering.
  • - Resultaatgerichtheid: als Kwaliteitsmanager streef je continu naar verbetering van de kwaliteit. Het is dus belangrijk om resultaatgericht te werken.

 

Hoe word je Kwaliteitsmanager?

Voor de functie moet je minimaal een hbo of wo-opleiding hebben gevolgd.

Welke opleidingen zijn er voor Kwaliteitsmanager?

Een aantal opleidingen die jou goed voorbereiden voor deze functie:

  • - Bedrijfskunde
  • - Management

 

Gemiddelde salaris

Wanneer je aan de slag gaat binnen deze functie zal het uurloon rond de €25,- liggen en het maandelijkse salaris rond de €4000,-. Dit salaris is vaak afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring. Je zult zien dat het salaris oploopt naarmate je langer werkt of jezelf specificeert in een bepaald vakgebied.

Bron: Salaris indicatie

Vacatures

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als Kwaliteitsmanager? Dan hebben wij meer dan genoeg geschikte vacatures waar jij direct aan de slag kan. Bekijk nu alle openstaande vacatures!

 

Competenties Kwaliteitsmanager

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.