Accountmanager

Wat is een Backoffice Medewerker?

Een Backoffice Medewerker werkt als het ware achter de schermen van een bedrijf. Een belangrijke taak is het bieden van ondersteuning, zoals op het gebied van de financiële administratie. Verder heb je de verantwoordelijkheid om gegevens nauwkeurig in de administratie te verwerken. Tot slot vindt de ondersteuning vanuit het beroep plaats voor uiteenlopende functies.

openstaande vacatures

 

Werkzaamheden van een Backoffice Medewerker

Het beroep is niet onder één noemer te vangen. De feitelijke werkzaamheden zijn voor een groot deel namelijk afhankelijk van de branche en het bedrijf of de organisatie. Zo is een Backoffice Medewerker bijvoorbeeld ook in te zetten in de functie van voorraadbeheerder. In relatie tot samenwerking met de frontoffice geldt bovendien dat er contact is met de frontoffice manager. Indien een Backoffice Medewerker verantwoordelijk is voor de website is de functiebenaming webcare medewerker van toepassing. Dat maakt het beroep van Backoffice Medewerker dan ook behoorlijk veelzijdig.

Hieronder zijn een aantal taken te zien de uitgevoerd worden

  • -Beheer van bedrijfsdossiers
  • - Voorraad controleren
  • - Facturen opstellen
  • - Contracten samenstellen
  • - Offertes opmaken
  • - Gegevens invoeren
  • - Website bijhouden
  • - Planning maken
  • - Archief beheren
  • - Collega's ondersteunen
Werkzaamheden_sales

 

Welke competenties zijn van belang in deze functie?

Er zijn een aantal competenties en vaardigheden nodig om de functie goed te kunnen uitvoeren. Het is bijvoorbeeld belangrijk om uitstekend te zijn in schriftelijke en mondelinge communicatie om zowel intern en extern professioneel over te komen. Verder moet je binnen deze functie goed nauwkeurig te werk gaan en met een team samen kunnen werken. Tot slot is het hebben van een oog voor verbetering binnen de bedrijfsprocessen heel belangrijk. Hierin moet je een proactieve houding hebben door aan te geven wat er nu niet optimaal is en wat er verbeterd of efficiënter kan.

 

Hoe word je Backoffice Medewerker?

Op mbo-niveau zijn er verschillende administratieve opleidingen te volgen. Op hbo-niveau kun je denken aan een opleiding als Bedrijfsadministratie, Economie of Financiële Administratie.

 

Verwachte salaris

Wanneer je aan de slag gaat binnen deze functie zal het uurloon rond de €15,- liggen en het maandelijkse salaris rond de €2500,-. Dit salaris is vaak afhankelijk van kennis, leeftijd en ervaring. Je zult zien dat het salaris oploopt naarmate je langer werkt of jezelf specificeert in een bepaald vakgebied.

Bron: Salaris indicatie

Vacatures

Ben je geïnteresseerd om aan de slag te gaan als Financieel Medewerker? Dan hebben wij meer dan genoeg geschikte vacatures waar jij direct aan de slag kan. Bekijk nu alle openstaande vacatures!

 

Assemblage Medewerker Las

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.