Technische vacatures

Wat is een Reachtruckchauffeur?

Een Reachtruckchauffeur bestuurt een reachtruck. Dit voertuig lijkt op een heftruck alleen heeft de reachtruck een langere arm en is deze compacter. Hiermee kan de reachtruck goederen op veel hogere plekken stallen en door smallere gangen rijden. De reachtruck zie je vaak terug in magazijnen met hoge stellingen. Per bedrijf zullen de werkzaamheden iets verschillen, maar over het algemeen lijken de taken per bedrijf veel op elkaar.

Vacatures voor Heftruckhauffeur

Werkzaamheden van een Reachtruckchauffeur

Je bent vaak werkzaam in grote magazijnen met hoge stellingen. Hier bereid je samen met collega’s orders voor en beheer je de voorraad. Daaronder valt het inventariseren van goederen, laden en lossen van goederen, controleren op kwantiteit en kwaliteit en natuurlijk het besturen van de reachtruck. Bij het besturen van de reachtruck zal de chauffeur door smalle gangen moeten manoeuvreren. We zetten de belangrijkste werkzaamheden hieronder nog eens op een rijtje:

 • - Besturen van een reachtruck
 • - Voorbereiden orders
 • - Beheer voorraad
 • - Inventariseren van goederen
 • - Laden en lossen van goederen
 • - Controleren op kwantiteit en kwaliteit

 

Reachtruckchauffeur werkzaamheden

 

Competenties van een Reachtruckchauffeur

De reachtruckchauffeur kan verwachten dat hij regelmatig fysiek bezig is en voertuigen gaat besturen. De competenties die komen kijken bij deze logistieke functie zijn:

 • - Geordend werken
 • - Risicomijdend
 • - Betrouwbaar
 • - Communicatief sterk
 • - Sterk inschattingsvermogen
 • - Flexibiliteit
 • - Snel reactievermogen
 • - Goed (in)zicht

 

Hoe word je Reachtruckchauffeur?

Om in aanmerking te komen voor deze logistieke functie wordt vaak een reachtruckcertificaat gevraagd. Dit is echter niet verplicht, maar vanuit de Arbowetgeving wordt wel deskundigheid gevraagd. Deze deskundigheid is het beste aan te tonen door middel van een reachtruckcertificaat. Daarnaast worden er ook verschillende opleidingen aangeboden. Tijdens deze opleidingen leer je veilig te werken met reachtrucks. Het gemiddelde opleidingsniveau is mavo. Je collega’s in deze branche zijn Magazijnmedewerkers, Orderpickers, Vrachtwagenchauffeurs en Logistiek Medewerkers.

Welke opleidingen zijn er? Hieronder een greep uit het aanbod

Voorbeelden van een manier om dit beroep uit te kunnen voeren:

 • - Reachtruckcertificaat

 

Salaris Reachtruckchauffeur

Het salaris bedraagt gemiddeld €11,92 per uur. Dat komt voor een fulltime functie neer op ongeveer €1.900,- bruto per maand. Het salaris wordt beïnvloed door je ervaring en leeftijd. Tenslotte kan het salaris natuurlijk verschillen per bedrijf.

Bron: Salaris indicatie

 

Vacatures Reachtruckchauffeur

Ben je op zoek naar een baan in dit vakgebied? Bekijk dan hier alle openstaande functies als Reachtruckchauffeur bij Job Invest.

 

Reachtruckchauffeur Competenties

Veelgestelde vragen

Heb je een diploma nodig om te beginnen?

Het is niet verplicht om het reachtruckcertificaat te hebben maar er zal gevraagd worden naar de ervaring die jij hebt in deze functie, dit is het best aan te tonen door middel van dit certificaat.

Wat zijn de werktijden in deze functie?

Dit hangt af van de werkgever, in dit beroep komen dag- en nachtdiensten voor.

Hoeveel uur werk je in deze functie?

De meeste functies van Reachtruckchauffeur zijn op fulltime basis, dit betekent dat je 36 - 40 uur per week aan de slag gaat.

Waar kan je aan het werk?

De reachtruck zie je vaak terug in magazijnen met hoge stellingen. Per bedrijf zullen de werkzaamheden iets verschillen, maar over het algemeen lijken de taken per bedrijf veel op elkaar.

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.