Technische vacatures

Wat is een Magazijnmedewerker?

De Magazijnmedewerker werkt in een magazijn en draagt onder andere zorg voor het laden en lossen van vrachtauto’s en het wegzetten van de producten in het magazijn. Een magazijnmedewerker lijkt op een logistiek medewerker, echter ben je in deze functie niet bezig met de logistiek. Je kunt met deze baan terecht komen bij een grote winkel, een grote fabriek of een distributiecentrum.

Vacatures voor Magazijnmedewerker

Werkzaamheden van een Magazijnmedewerker

Voor de magazijnmedewerker is het zaak dat het magazijn onderhouden is en dat deze goed te beheren is. Daarbij geldt dus ook de verantwoordelijk van het laden en lossen van de vrachtwagens in samenwerking met de chauffeur. Vervolgens is het de taak de goederen op de juiste plek in het magazijn neer te zetten. Zo zijn de goederen gemakkelijker terug te vinden als ze weer gebruikt moeten worden. Daarnaast is het ook zijn verantwoordelijkheid om de goederen te controleren op eventuele schade en ontbrekende aantallen. Verder ben je verantwoordelijk voor het picken van productieorders en het verzamelen en verzendklaar maken van klantorders. We zetten de belangrijkste werkzaamheden hieronder nog eens op een rijtje:

 • - Onderhoud en beheer magazijn
 • - Laden en lossen van de vrachtwagens
 • - Goederen plaatsen in het magazijn
 • - Goederen controleren op schade en ontbrekingen
 • - Picken van productieorders
 • - Verzamelen en verzendklaar maken van klantorders

 

Magazijnmedewerker Werkzaamheden

Competenties van een Magazijnmedewerker

Er zijn een aantal competenties en vaardigheden nodig om de functie goed te kunnen uitvoeren. Hieronder staan een paar punten die bij deze functie horen:

 • - Heeft goede communicatieve vaardigheden
 • - Heeft een flexibele werkhouding
 • - Organiserend vermogen
 • - Gevoel voor details
 • - Is kwaliteitsgericht

Hoe word je Magazijnmedewerker?

Wanneer je aan de slag wilt gaan in een magazijn is het belangrijk om de juiste opleiding/ cursus te volgen. Hier zijn verschillende mogelijkheden in. Het niveau voor deze cursussen is vaak op MBO-niveau en ook is het de mogelijkheid om te kiezen uit de BOL- of BBL-variant, waarbij de BBL-variant veel wordt gekozen in de logistiek, omdat je leren en werken dan goed kunt combineren. Je leert immers in de praktijk.

Welke opleidingen zijn er? Hieronder een greep uit het aanbod

Voorbeelden van opleidingen binnen dit vakgebied zijn:

 • - MBO-magazijn en voorraadbeheer
 • - MBO Magazijnmanagement

Salaris Magazijnmedewerker

Het gemiddelde salaris is ongeveer €11,07 per uur. Een fulltime magazijnmedewerker krijgt dan ongeveer €1.800,- bruto. Het is mogelijk om toeslagen te krijgen voor avond, nacht- en weekenddiensten.

Bron: Salaris indicatie

 

Vacatures Magazijnmedewerker

Ben je op zoek naar een baan in dit vakgebied? Bekijk dan hier alle openstaande magazijn functies bij Job Invest.

Magazijnmedewerker Competenties

Veelgestelde vragen

Heb je een diploma nodig om te beginnen?

Ja, om te beginnen bij deze functie heb je de juiste opleiding nodig. Dit is meestal een MBO-niveau maar er is ook de mogelijkheid om dit op BOL- of BBL-variant te volgen.

Wat zijn de werktijden in deze functie?

Dit hangt af van de werkgever, de werk week kan bestaan uit dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Hoeveel uur werk je in deze functie?

De meeste functies van Magazijnmedewerker zijn op fulltime basis, dit betekent dat je 36 - 40 uur per week aan de slag gaat.

Waar kan je aan het werk?

Je kunt met deze baan terecht komen bij een grote winkel, een grote fabriek of een distributiecentrum.

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.