Technische vacatures

Wat is een Heftruckchauffeur?

Een Heftruckchauffeur is de bestuurder van vorklift- of heftruck. Dit type voertuig wordt veel gebruikt om onder andere beladen pallets te verplaatsen binnen magazijnen en terreinen. De heftruckchauffeurs ondersteunen bij het laden en lossen van de vrachtwagens of bij het plaatsen van pallets op verhogingen. Werkgevers hebben meestal graag dat je over een heftruckcertificaat beschikt. Er zijn veel logistieke bedrijven die op zoek zijn naar heftruckchauffeurs.

Vacatures voor Heftruckhauffeur

Welke werkzaamheden heeft een Heftruckchauffeur?

De werkzaamheden van een heftruckchauffeur verschillen per bedrijf. Maar over het algemeen ben je verantwoordelijk voor het interne transport van de goederen. Met behulp van een scanner en een heftruck controleert de heftruckchauffeur de etikettering, zodat de uitgaande orders klaargezet worden voor transport en de binnenkomende orders op de juiste plek worden geplaatst. We zetten de belangrijkste werkzaamheden hieronder nog eens op een rijtje:

 • - Verzorgen van het interne transport van goederen
 • - Controleren van etikettering
 • - Orders klaarzetten
 • - Controle op kwantiteit en kwaliteit
 • - Controle op voorraadadministratie
 • - Het op orde houden van het magazijn

 

Heftruckchauffeur Werkzaamheden

Wat zijn de competenties van een Heftruckchauffeur?

Er zijn een aantal competenties en vaardigheden nodig om deze functie goed te kunnen uitvoeren. Hieronder staan een paar punten die bij deze functie horen:

 • - Probleemoplossende instelling
 • - Initiatiefrijk
 • - Logistiek inzicht
 • - Nauwkeurigheid tijdens het werken
 • - Gevoel voor een goed verloop van het werkproces

Hoe word je Heftruckchauffeur?

In deze logistieke functie wordt vaak MBO werk- en denkniveau en een heftruckcertificaat gevraagd, om op een heftruck te mogen rijden. Het heftruckcertificaat is niet verplicht, maar vanuit de Arbowetgeving wordt wel deskundigheid gevraagd. Dit is het beste aan te tonen door middel van een heftruckcertificaat. Vaak is het mogelijk om een heftruckcertificaat te halen op kosten van de werkgever.

Welke opleidingen zijn er?

Hieronder een greep uit het aanbod voor opleidingen van Heftruckchauffeur:

Om dit beroep te kunnen uitvoeren is het dus wel van belang om deze cursus te volgen. De kosten worden vaak vergoed door de werkgever.

Wat is het salaris van Heftruckchauffeur?

Het salaris van een heftruckchauffeur ligt tussen €1.400 en €2.100,- bruto. Dit kan natuurlijk hoger zijn wanneer de werknemer al veel ervaring heeft. Een groot voordeel aan deze logistieke functie is dat 67% van de heftruckchauffeurs een vast contract heeft.

Bron: Salaris indicatie

Vacatures Heftruckchauffeur

Ben je op zoek naar een baan in dit vakgebied? Bekijk dan hier alle openstaande Heftruckchauffeur bij Job Invest.

 

Heftruckchauffeur Competenties

Veelgestelde vragen

Heb je een diploma nodig om te beginnen?

Er wordt gevraagd naar een MBO werk- en denkniveau en het heftruck certificaat, echter is dit niet verplicht.

Wat zijn de werktijden in deze functie?

Dit hangt af van de werkgever, in dit beroep komen dag- en nachtdiensten voor.

Hoeveel uur werk je in deze functie?

De meeste functies van Heftruckchauffeur zijn op fulltime basis, dit betekent dat je 36 - 40 uur per week aan de slag gaat.

Waar kan je aan het werk?

Je zal voornamelijk aan het werk gaan bij bedrijven met een logistieke afdeling. Hier zal je dan aanwezig zijn in het magazijn.

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.