Technische vacatures

Wat is een Bezorger?

Een Bezorger (koerier) is een logistieke functie waarin men pakketten of post ophaalt en bezorgt. Binnen deze functie ben je uitgerust met een bestelbus, auto of fiets. Bezorgers werken vrijwel voor alle bedrijven. De meeste werken voor logistieke bedrijven zoals PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. Maar bezorgers werken ook voor postorderbedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn of Coolblue en tot slot heb je bezorgers werkzaam bij voedsel bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, lokale eetzaken en UberEats.

Vacatures voor Bezorger

 

Welke werkzaamheden heeft een Bezorger?

De Bezorger heeft een aantal werkzaamheden. Die bestaan voornamelijk uit het ophalen en bezorgen van goederen en pakketten. Dit moet de bezorger zo snel en efficiënt mogelijk doen. Bij sommige pakketdiensten of bezorgdiensten is enige registratie nodig bij aflevering. Op deze manier kan er geen fraude worden gepleegd en worden geen adressen vergeten. Tot slot is het de taak om er representatief uit te zien op het moment van bezorging. We zetten de belangrijkste werkzaamheden hieronder nog eens op een rijtje:

  • - Ophalen en bezorgen van goederen en pakketten
  • - Registratie
  • - Representativiteit tijdens de bezorging
Bezorger Werkzaamheden

 

Wat zijn de competenties van een Bezorger?

De competenties die komen kijken bij deze logistieke functie zijn:

  • - Inzicht in omgeving
  • - Klantgerichtheid
  • - Detailleert werken
  • - Onafhankelijkheid
  • - Loyaliteit
  • - Van aanpakken weten

Het is van belang om over een aantal van deze competenties te beschikken wil je de functie goed kunnen uitvoeren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de klant altijd tevreden is met het eindresultaat en dat het pakket snel bij de klant terechtkomt.

 

Hoe word je Bezorger?

Om dit beroep uit te kunnen voeren heb je geen opleiding nodig. Wel heb je vaak een rijbewijs nodig, voor ofwel een auto (rijbewijs B) of een scooter (rijbewijs AM). Mocht je een voertuig van meer dan 3.500 kilo moeten besturen dan heb je rijbewijs C nodig.

Welke opleidingen zijn er?

Hieronder een greep uit het aanbod

  • - Rijbewijs-B

Met een rijbewijs-b kan je dit beroep uitvoeren.

 

Wat is het salaris van een Bezorger?

Gemiddeld verdien je €10,52 per uur wat neerkomt op ongeveer €1.700,- bruto per maand voor een fulltime functie. Het salaris van deze logistieke functie hangt verder samen met ervaring en het bedrijf waar je voor aan de slag gaat.

Bron: Salaris indicatie

Vacatures Bezorger

Ben je op zoek naar een baan in dit vakgebied? Bekijk dan hier alle openstaande Bezorger vacatures bij Job Invest.

 

Bezorger Competenties

Veelgestelde vragen

Heb je een diploma nodig om te beginnen?

Nee, alleen een rijbewijs-b is noodzakelijk wanneer je aan de slag gaat als Bezorger. Echter is het ook mogelijk om op de fiets te bezorgen, dan is er geen rijbewijs nodig.

Wat zijn de werktijden in deze functie?

Dit hangt af van de werkgever, voornamelijk zullen er in dit beroep dagdiensten voorkomen. Echter bij postbezorgers zullen vroeg in de ochtend moeten werken en bij een restaurant kan het laat in de avond worden.

Hoeveel uur werk je in deze functie?

Banen voor Bezorgers zijn zowel part-time als fulltime beschikbaar.

Waar kan je aan het werk?

Bezorgers werken vrijwel voor alle bedrijven. De meeste werken voor logistieke bedrijven zoals PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. Maar bezorgers werken ook voor postorderbedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn of Coolblue en tot slot heb je bezorgers werkzaam bij voedsel bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, lokale eetzaken en UberEats.

Direct contact?

Wil je meteen een recruiter spreken om vacatures te bespreken of direct te solliciteren? Bel dan gauw een van onze recruiters van de technische afdeling.