Logistieke_vacatures

Logistieke vacatures

De logistieke vacatures bij Job Invest zijn divers en het zijn er genoeg! Vind jij logistieke processen interessant en heb je altijd in de logistiek willen werken? Dan ben je bij Job Invest bij het juiste adres! Wij hebben een groot aanbod aan logistieke vacatures openstaan. Bekijk hieronder wat de verschillende logistieke functies inhouden. Wij lichten ze allemaal even toe.

148 open logistieke vacatures

Logistieke werkzaamheden

In een logistieke functie ben jij verantwoordelijk voor de goederenstroom, dit kan bijvoorbeeld als vrachtwagenchauffeur, logistiek medewerker maar natuurlijk ook als heftruckchauffeur. Het gaat er in de kern om dat goederen van A naar B op een juiste wijze worden vervoerd. Tijdens dit proces is het natuurlijk van belang om de kwaliteit te bewaken en derving te voorkomen.

Welke logistieke vacatures zijn er?

Logistieke functies zijn divers en het zijn er genoeg! Zo kun je aan de slag als Orderpicker in het magazijn, als Heftruckchauffeur het interne transsport van goederen regelen of ga je het land in als Vrachtwagenchauffeur om goederen te vervoeren. Hieronder vind je een aantal van onze logistieke functies:

Logistieke vacatures: Vrachtwagenchauffeur

Een vrachtwagenchauffeur is de bestuurder van een vrachtwagen. Het rijbewijs C is vereist om de vrachtwagen te mogen besturen. Vaak wordt in vacatures rijbewijs CE genoemd. Omdat het rijbewijs E nodig is om met de combinatie van een trekker en een trailer te mogen rijden.

Om een vrachtwagen te mogen rijden met een gewicht hoger dan 7500 kg is een chauffeursdiploma vereist. Tegenwoordig zullen vrachtwagenchauffeurs alleen op examen mogen wanneer zij in bezit zijn van een chauffeursdiploma, ofwel Code 95.

Als vrachtwagenchauffeur kom je vaak te werken bij logistieke bedrijven, groothandels of bijvoorbeeld in de keukenbranche bij DMG.

Werkzaamheden Vrachtwagenchauffeur

De vrachtwagenchauffeur is verantwoordelijk voor het vervoeren van goederen op een veilige maar ook efficiënte manier. In deze logistieke functie is het van belang goed te plannen, de chauffeur moet namelijk rekening houden met de rijtijden maar ook met de rusttijden. Hierbij kan komen kijken dat een route aangepast wordt om in te spelen op bijvoorbeeld wegwerkzaamheden. Een beroepschauffeur moet ook een bepaalde tijd rust hebben in verband met de veiligheid van de chauffeur en anderen. Zo mag er bijvoorbeeld niet langer gereden worden dan 4,5 uur aan een stuk door. Na de 4,5 uur is een pauze van 45 minuten verplicht.

Naast het plannen is het van belang om de administratie ook bij te houden. Zo is de vrachtwagenchauffeur bezig met het ontvangen en tekenen van bonnen en leveringsbewijzen. En tot slot zullen de producten geladen en gelost moeten worden.

Salaris Vrachtwagenchauffeur

Het salaris verschilt natuurlijk per werkgever. Ook zijn er nog andere factoren die invloed kunnen hebben op de hoogte van het salaris. Denk hier bijvoorbeeld aan toeslagen voor weekenden of avonden.

Indicatie: €1.600,- t/m €2.300,- bruto

Bron: Nationale beroepengids

Heftruckchauffeur

De heftruckchauffeur is de bestuurder van vorklift ofwel heftruck. Deze worden veel gebruikt om onder andere beladen pallets te verplaatsen binnen magazijnen en terreinen. De heftruckchauffeurs ondersteunen bij het laden en lossen van de vrachtwagens of bij het plaatsen van pallets op verhogingen. Met een heftruck certificaat ben je een gewilde werkzoekende. Er zijn veel logistieke bedrijven die op zoek zijn naar heftruckchauffeurs.

In deze logistieke functie wordt vaak MBO werk- en denkniveau en een heftruck certificaat gevraagd om op een heftruck te mogen rijden. Het heftruck certificaat is niet verplicht maar vanuit de Arbowetgeving wordt wel deskundigheid gevraagd. Dit is het beste aan te tonen door middel van een heftruck certificaat. Vaak is het mogelijk om een heftruck certificaat te halen die betaald wordt door de werkgever. Daarentegen wordt natuurlijk ook wat verwacht van de heftruckchauffeur. Denk aan competenties zoals:

 • – Probleemoplossende instelling
 • – Initiatiefrijk en gevoel voor een goed verloop van het werkproces
 • – Nauwkeurigheid tijdens het werken

Werkzaamheden Heftruckchauffeur

De werkzaamheden van een heftruckchauffeur verschillen per bedrijf. Maar over het algemeen is een heftruckchauffeur verantwoordelijk voor het interne transport van de goederen. Met behulp van een scanner en een heftruck controleert de heftruckchauffeur de etikettering. Zodat de uitgaande orders klaargezet worden voor het transport en de binnenkomende orders op de juiste plek worden geplaatst. Van tevoren voert de chauffeur een controle uit op kwaliteit en kwantiteit. Om te kijken of de goederen geen schade hebben opgelopen of dat er artikelen ontbreken. Zo worden fouten in de voorraadadministratie voorkomen.

Salaris Heftruckchauffeur

Het salaris van een heftruckchauffeur ligt tussen €1.400 en €2.100,- bruto. Dit kan natuurlijk hoger zijn wanneer de werknemer al veel ervaring heeft. Een groot voordeel aan deze logistieke functie is dat 67% van de heftruckchauffeurs een vast contract heeft.

Bron: Indeed

Wil jij graag aan de slag als Heftruckchauffeur? Bekijk dan de vacatures!

Magazijnmedewerker

De Magazijnmedewerker werkt in een magazijn en draagt onder andere zorg voor het laden en lossen van vrachtauto’s en het wegzetten van de producten in het magazijn. Een magazijnmedewerker lijkt op een logistiek medewerker echter is een magazijnmedewerker niet bezig met de logistiek. Als magazijnmedewerker kun je terecht komen bij een grote winkel, een grote fabriek of een distributiecentrum.

Werkzaamheden Magazijnmedewerker

Voor de magazijnmedewerker is het zaak dat het magazijn onderhouden is en dat deze goed te beheren is. Daarbij geldt dus ook de verantwoordelijk van het laden en lossen van de vrachtwagen in samenwerking met de chauffeur. Vervolgens is het de taak van de magazijnmedewerker deze goederen op de juiste plek in het magazijn neer te zetten. Zo zijn de goederen gemakkelijker terug te vinden als ze weer gebruikt moeten worden. Daarnaast is het ook zijn verantwoordelijkheid om de goederen te controleren op eventuele schade en ontbrekende aantallen. Verder ben je verantwoordelijk voor het picken van productieorders en het verzamelen en verzendklaar maken van klantorders.

Salaris Magazijnmedewerker

Het gemiddelde salaris van een magazijnmedewerker is ongeveer €11,07 per uur. Een fulltime magazijnmedewerker krijgt dan ongeveer €1.800,- bruto. Ook als Magazijnmedewerker is het mogelijk om toeslagen te krijgen voor avond, nacht- en weekenddiensten.

Bron: Indeed

Reachtruckchauffeur

Een reachtruckchauffeur bestuurt een reachtruck. Dit lijkt op een heftruck alleen heeft de reachtruck een langere arm en is deze compacter. Hiermee kan de reachtruck goederen op veel hogere plekken stallen en door smallere gangen rijden. De reachtruck zie je vaak terug in magazijnen met hoge stellingen.

Om in aanmerking te komen voor deze logistieke functie wordt vaak een reachtruckcertificaat gevraagd. Dit is echter niet verplicht, maar vanuit de Arbowetgeving wordt wel deskundigheid gevraagd. Deze deskundigheid is het beste aan te tonen door middel vaneen reachtruckcertificaat. Daarnaast worden er ook verschillende opleidingen aangeboden. Tijdens deze opleidingen leer je veilig te werken met reachtrucks. Het gemiddelde opleidingsniveau is mavo. Je collega’s in deze functie zijn magazijnmedewerkers, orderpickers, vrachtwagenchauffeurs en logistiek medewerkers.

Werkzaamheden Reachtruckchauffeur

Als reachtruckchauffeur ben je vaak werkzaam in grote magazijnen met hoge stellingen. Hier bereid je samen met collega’s orders voor en beheer je de voorraad. Daar onder valt het inventariseren van goederen, laden en lossen van goederen, controleren op kwantiteit en kwaliteit en natuurlijk het besturen van de reachtruck. Bij het besturen van de reachtruck zal de chauffeur door smalle gangen moeten manoeuvreren.

De reachtruckchauffeur kan verwachten dat hij regelmatig fysiek bezig is en voertuigen gaat besturen. De competenties die komen kijken bij deze logistieke functie zijn:

 • – Geordend werken
 • – Risicomijdend
 • – Betrouwbaar
 • – Communicatief sterk
 • – Sterk inschattingsvermogen
 • – Flexibiliteit
 • – Snel reactievermogen
 • – Goed zicht

Voordat je reachtruckchauffeur mag worden, wordt er een medische toets gedaan om te controleren of het reactievermogen en zichtvermogen voldoende zijn.

Salaris Reachtruckchauffeur

Het salaris van een reachtruckchauffeur bedraagt gemiddeld €11,92 per uur. Dat komt voor een fulltime functie neer op ongeveer €1.900,- bruto per maand. Het salaris wordt beïnvloed door je ervaring en leeftijd. Tenslotte kan het salaris natuurlijk verschillen per bedrijf.

Bron: Indeed

Logistieke vacatures: Bezorger

De bezorger(koerier) is een logistieke functie waarin men pakketten of post ophaalt en bezorgt. De bezorger is uitgerust met een bestelbus, auto of fiets. Bezorgers werken vrijwel voor alle bedrijven. De meeste werken voor logistieke bedrijven zoals PostNL, DHL, UPS, GLS, etc. Maar bezorgers werken ook voor postorderbedrijven zoals Bol.com, Albert Heijn of Coolblue en tot slot heb je bezorgers werkzaam bij voedsel bezorgdiensten zoals Thuisbezorgd, Deliveroo, lokale eetzaken en UberEats.

Om bezorger te worden heb je geen opleiding nodig. Wel heb je vaak een rijbewijs nodig, voor ofwel een auto(rijbewijs B) of een scooter(rijbewijs AM). Mocht je een voertuig van meer dan 3.500 kilo moeten besturen dan heb je rijbewijs C nodig.

Werkzaamheden Bezorger

De bezorger heeft een aantal werkzaamheden. Die bestaan voornamelijk uit het ophalen en bezorgen van goederen en pakketten. Dit moet de bezorger zo snel en efficiënt mogelijk doen. Bij sommige pakketdiensten of bezorgdiensten is enige registratie nodig bij aflevering. Op deze manier kan er geen fraude worden gepleegd en worden geen adressen vergeten. Tot slot is het de taak van de bezorger om er representatief uit te zien op het moment van bezorging.

Salaris Bezorger

Gemiddeld verdient een bezorger €10,52 per uur wat neerkomt op ongeveer €1.700,- bruto per maand voor een fulltime functie. Het salaris van deze logistieke functie hangt verder samen met ervaring en het bedrijf waar je als bezorger aan de slag gaat.

Bron: Indeed

Logistiek Teamleider

De logistiek teamleider is het hoofd van de logistieke afdeling en geeft leiding aan magazijnmedewerkers, heftruckchauffeurs, orderpickers, reachtruckchauffeurs en logistieke medewerkers. Als logistiek teamleider is het belangrijk dat je begrijpt hoe het logistieke proces in elkaar steekt. Het is jouw taak om dit proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Op MBO-niveau 4 wordt een opleiding Logistiek Supervisor aangeboden, deze stoomt je klaar voor deze baan. Tijdens deze opleiding leer je leidinggeven en het logistieke proces van binnen en van buiten te kennen.

Werkzaamheden Logistiek Teamleider

Als logistiek teamleider heb je rijk takenpakket. Je begint met het voorbereiden en verdelen van de werkzaamheden van het logistiek team. Op deze manier kan het team direct beginnen wanneer het aankomt in het magazijn. Daarnaast controleert de teamleider of de werkzaamheden op de juiste manier en snelheid worden uitgevoerd. Naast het controleren van de werkzaamheden controleert de teamleider ook de inventarisatie van het magazijn, houdt zicht op het ontvangen en opslaan van goederen en registreert de in- en uitkomende goederen. Samen met andere teamleiders of logistieke collega’s ga je overleggen over de verbetering van het proces of deelprocessen, om zo de optimale werkomgeving en werkzaamheden te creëren.

Bij overeenkomende logistieke vacatures worden een aantal competenties gevraagd. Hieronder valt natuurlijk leidinggeven, maar ook communicatief sterk zijn. Ook werk je netjes, gestructureerd, flexibel en resultaatgericht. Daarnaast heb je het in je om anderen constant te motiveren.

Salaris Logistiek Teamleider

Het salaris van een logistiek teamleider ligt tussen €1.500,- en €3.000,- bruto. Gemiddeld is het salaris €2.996,- bruto per maand. Dit is echter geen startsalaris voor deze functie maar hangt samen met de ervaring en leeftijd van de werknemers.

Bron: Indeed

Logistieke vacatures: Orderpicker

De ideale orderpicker is een aanpakker en steekt zijn handen graag uit de mouwen. In deze logistieke functie verzamel je orders en zorg jij dat de orders op tijd de deur uit kunnen. Tijdens deze werkzaamheden hou jij je ogen open voor afwijkingen in het magazijn. Zodat alles netjes en overzichtelijk blijft voor jou en je collega’s.

De ideale kandidaat voor deze functie heeft geen moeite met fysiek zwaar werk en om in ploegdiensten te werken. De orders worden de hele dag klaargezet dus er moeten ook de hele dag orderpickers aanwezig zijn.

Geen enkele logistieke vacature missen?

Wil je op de hoogte blijven van de laatste vacatures? Vul dan het onderstaande formulier in en wij sturen je wekelijks een overzicht van alle logistieke vacatures die relevant zijn voor jou!

Veelgestelde vragen in de logistiek

Waarom werken in de logistiek?

Werken in de logistiek is nooit saai. Je bent altijd in de weer en vanuit de verste uithoeken zijn jouw werkzaamheden van invloed. Van het klaarzetten van orders tot orders van magazijn naar klant brengen. In de logistiek kun je dus alle kanten op.

Wat kan ik verdienen in de logistieke branche?

Het salaris wat jij gaat verdienen hangt af van verschillende factoren. Zo verschilt het salaris per functie en per werkgever. Daarnaast is jouw leeftijd en werkervaring vaak ook een factor die bepaald wat jij gaat verdienen. Neem eens een kijkje bij een van de vacatures. Bij veel van deze vacatures staat er een salaris indicatie die jou vertellen wat je ongeveer kunt verwachten.

Hoeveel kan ik werken in de logistiek?

De vacatures die wij jou bieden in de logistiek zijn vaak fulltime functies, van 36 tot 40 uur in de week. Op zoek naar een parttimebaan? Bekijk de vacatures of neem contact met ons op zodat we samen met jou verder kunnen kijken.

Wat zijn de werktijden in de logistiek?

De logistiek gaat altijd door. 24 uur per dag, zeven dagen in de week blijft dit draaien. Het is dus belangrijk dat je flexibel ingesteld bent. Zo zijn de meeste functies verdeeld in 2,3, 4 of 5 ploegendiensten. Maar er zijn ook vacatures in dagdiensten. Deze werktijden staan vermeld bij de vacatures!

Heb ik een diploma nodig om te werken in de logistiek?

Werkervaring is binnen de logistieke branche vaak belangrijker dan een diploma. Wel zijn certificaten vaak wel een pré. Denk aan een hef- of reachtruckchauffeur. Deze heb je vaak nodig wanneer je als logistiek medewerker aan de slag wilt gaan. Of je een diploma of een van bovenstaande certificaten nodig hebt staat op de site bij elke vacature vermeld.