Job Invest Blog

Job Blog

Welkom op de Job Blog! Als een van de grootste arbeidsbemiddelaars van Noord-Brabant die we zijn, delen we graag onze expertise. Zo is Job Invest niet alleen de partner in het zorgeloos invullen van vacatures maar helpen wij ook werkzoekenden telkens weer aan de perfecte nieuwe baan. We praten je over allerlei onderwerpen bij. Van tips & tricks zodat jij je perfect kunt voorbereiden op jouw sollicitatiegesprek tot alles over wetgeving, arbeidsrecht en bemiddeling.

Job Investment Group Logo

 

Job Blog: Artikelen

“Je ziet als klant maar een klein gedeelte van het grotere geheel”

Commercieel Directeur zit alweer een jaar op zijn post bij Job Investment Group. Met hem werd destijds geen onbekend gezicht binnengehaald, Ralph was namelijk met Danvo Bakeries al ruim acht jaar als klant verbonden aan het uitzendbureau. Hoe kijkt Ralph terug op deze stap, waarin hij niet langer vrager was, maar aanbieder werd.

“We zijn een echte hands-on organisatie die nog groter en professioneler is dan dat ik van tevoren had verwacht. De wil om te winnen is hier echt aanwezig. Wat ons uniek maakt? Focus.”

Door: Ralph van Iersel
28-08-2020

Outsource Force: van klanten ontzorgen tot personeel begeleiden

Achmed Erassan is samen met zijn team verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen Outsource Force. En daar komt een hoop bij kijken. Niet alleen wordt er aan de Rietveldenweg 40 in Den Bosch hard gewerkt aan een optimale ontzorging van iedere klant, maar leggen de medewerkers ook een mooie basis richting een (nieuwe) toekomst.

“Werken bij Outsource Force (onderdeel van Job Investment Group, red.) is voor onze medewerkers niet het einddoel”, vertelt Achmed, die verantwoordelijk is voor de planning en begeleiding van de kandidaten.

Door: Achmed Erassan
31-07-2020

Eerste hulp bij solliciteren!

Fleur Schellekens maakt al sinds 2012 als recruiter deel uit van Job Invest. Een betere gesprekspartner op het gebied van hulp bij solliciteren konden wij ons dan ook niet voorstellen. Wat moet je zeker niet doen? En wat komt er kijken bij een goed sollicitatiegesprek?

“Een vlotte sollicitatie valt of staat met een goede voorbereiding. Dus zorg dat je over een net cv beschikt. En let op: een goed cv is meer dan een nette lay-out of de perfecte foto.”

Door: Fleur Schellekens
17-07-2020

“De lange termijn mag nooit uit het oog worden verloren”

TodayHR, onderdeel van Job Investment Group, biedt in de volle breedte ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, personeel en organisatie. Gedurende de corona-crisis heeft TodayHR dan ook zeker niet stilgezeten. Directrice Petra Boute laat haar licht schijnen op een steeds vaker terugkerend thema: het vitaliseren van je onderneming.

“Een vitale organisatie is wendbaar, flexibel en kan meeveren met de ontwikkelingen in de markt. Als ondernemer moet je inspelen op de veranderende wereld en op zoek blijven gaan naar nieuwe kansen.”

Door:Petra Boute
03-07-2020

“Iedereen besefte dat de crisis ook een belangrijk moment was voor ons bedrijf”

“Veranderingen in klanten. Een plotseling wisselende markt. De corona-crisis bracht een dal, maar ook veel nieuwe kansen voor Job Invest. Gedurende de afgelopen periode zijn we weer op nul begonnen en hebben we ons bedrijf en onszelf beter leren kennen.

Zo stonden we er aan het begin van dit jaar meer dan goed voor. Job Invest had een zeer mooie plus ten opzichte van vorig jaar te pakken en we hadden een groot aantal mooie opschalingen bij onze klanten in het vooruitzicht. Maar de corona-crisis bracht veel veranderingen met zich mee.”

Door:Kevin van Kempen
19-06-2020

This is the moment to invest in the best people

In tijden van crisis kiezen bedrijven veelal voor een vacaturestop. Maar is dat nu wel zo verstandig? Waarom meteen overgaan op crisismanagement als juist dit het moment is om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie? Gun jezelf de beste mensen!

Dat moeilijke tijden leiden tot mindere bedrijfsresultaten en meer werkeloosheid is niets nieuws. Maar waarom als bedrijf meteen in de crisis-stand gaan? “Blijf rustig en kijk niet meteen achterom”, vertelt Ralph van Iersel, commercieel directeur van Job Invest. “Want juist nu is het beste talent binnen handbereik”.

Door: Ralph van Iersel
05-06-2020