Headers_Website Jobblog-18

Job Blog

Welkom op de Job Blog! Als een van de grootste arbeidsbemiddelaars van Noord-Brabant die we zijn, delen we graag onze expertise. Zo is Job Invest niet alleen de partner in het zorgeloos invullen van vacatures maar helpen wij ook werkzoekenden telkens weer aan de perfecte nieuwe baan. We praten je over allerlei onderwerpen bij. Van tips & tricks zodat jij je perfect kunt voorbereiden op jouw sollicitatiegesprek tot alles over wetgeving, arbeidsrecht en bemiddeling.

Op weg naar een nieuwe baan, en wat daarbij komt kijken (Deel III: Techniek)

In het laatste deel van deze driedelige serie vertelt Floor Pheninckx, Manager Techniek, hoe Job Invest jou de juiste baan in de Techniek bezorgt. “Zodra jij geïnteresseerd bent in één van onze aantrekkelijke vacatures, nodigen we je uit voor een één-op-één gesprek. Tijdens dit gesprek zoomen wij in op jouw opleiding, werkervaring en competenties. Daarnaast wordt er ook echt gekeken naar jouw wensen en behoeften.”

“Bij Job Invest kijken we altijd naar meerdere mogelijkheden als het gaat om het vinden van de juiste baan. Wij willen dat je meer keuzemogelijkheden hebt zodat je het juiste gevoel bij een bedrijf krijgt en dat jouw kwaliteiten daar naar voren komen!”

Door: Floor Phenickx
24-11-2021

Op weg naar een nieuwe baan, en wat daarbij komt kijken (Deel II: Professional)

In deze driedelige serie laten wij je zien welke stappen jij tijdens je sollicitatie doorloopt om uiteindelijk een leuke en afwisselende baan voor de lange termijn te vinden. In dit tweede deel neemt Margot Alsemgeest, Hoofd Team Professional, je mee in de wijze waarop Job Invest jou de juiste baan als Professional bezorgt!

Maar eerst: wat verstaan we binnen Job Invest nu eigenlijk onder een Professional? De tak Professional omvat alle vacatures en kandidaten binnen de zakelijke dienstverlening/ voor op kantoor. Van administratief medewerkers tot HR-managers en van customer service medewerkers tot financiële toppers.

Door: Margot Alsemgeest
27-10-2021

Op weg naar een nieuwe baan, en wat daarbij komt kijken (Deel I: Productie & Logistiek)

In deze driedelige serie laten wij je zien welke stappen jij tijdens je sollicitatie doorloopt om uiteindelijk een leuke en afwisselende baan voor de lange termijn te vinden. We trappen af met Bram de Bruijn, manager Productie & Logistiek. Hij neemt je stapsgewijs mee in de wijze waarop Job Invest jou de juiste baan in de productie of logistiek bezorgd!

“Als jij op zoek bent naar een nieuwe baan, wordt er direct contact met je opgenomen en vervolgens nodigen wij je uit voor een (video)gesprek om jou écht te leren kennen. Jouw competenties, kwaliteiten, wensen en behoeften worden besproken om een beeld te krijgen van wie je bent en wat je kunt.”

Door: Bram de Bruijn
08-10-2021

“Er wordt ook echt gekeken naar hoe we kandidaten gelukkig kunnen maken”

Talentrix helpt mensen die moeite hebben met het vinden van een passende baan. Kandidaten ondersteunen bij hun ontwikkeling is dan ook waar het om draait. Nick Ferree (32) vertelt over zijn werk als Jobcoach en wat er komt kijken bij het begeleiden van kandidaten naar regulier werk.

Nick is sinds maart in dienst bij Talentrix als Jobcoach, hiervoor was hij jarenlang werkzaam in de horeca. Een totaal andere tak van sport, maar het werk wende snel. “Ik ben een echt mensenmens en ben graag sociaal bezig. Alleen maar werken met cijfertjes is niets voor mij. Mensen ontwikkelen en samen problemen oplossen geeft me energie.”

Door: Nick Ferree
14-09-2021

“Dankzij Talentrix en Schadébo kan ik weer op eigen benen staan”

De samenwerking tussen Talentrix en Schadébo is een van de succesverhalen waarbij mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer aan het werk gaan. Zo ook Michael, die werkervaring opdeed binnen de muren van Talentrix en al binnen een paar maanden een reguliere baan vond.

“Ik heb jarenlang in de bouw gezeten, dus werken zat er altijd wel in”, vertelt Michael. “Maar het was belangrijk voor me om weer vlieguren te maken en om weer te wennen aan de omgang met collega’s. Daarbij had ik goed contact met Nick, mijn jobcoach. Als er wat was, kon ik altijd bij hem terecht.”

De krachten bundelen voor volledig duurzame productielijnen

Van 18 duurzame werkplekken naar 72, en dat binnen een paar maanden tijd. Een uniek project van formaat voor op de werkvloer van het Tilburgse SodaStream. Nu een paar maanden verder, is het grote merendeel van de werkplekken vervuld. Een ongekend succes, vooral ook gerealiseerd dankzij een knap staaltje samenwerken tussen SodaStream, WSP Midden-Brabant en Job Invest. “Dit in zo’n kort tijdbestek realiseren kon alleen maar door het bundelen van krachten en met de juiste focus.”

Door: Petra Boute
12-07-2021

“Kwaliteit leveren en actief bijdragen aan de ontwikkeling van onze mensen”

Sinds begin dit jaar is het team van Outsource Force een gezicht rijker. Na 25 jaar als zelfstandig ondernemer in de horeca te hebben gewerkt, maakte Jeroen Bax de switch naar Outsource Force, waar hij medeverantwoordelijk is voor het reilen en zeilen op de vloer.

Bij binnenkomst de aanwezigheid controleren, het bijhouden van de orders, planningen maken en nieuw werk binnenhalen. Jeroen is de duizendpoot binnen Outsource Force, soms met kunst en vliegwerk.

Door: Jeroen Bax
09-04-2021

Job Invest & Lolaar Spuitgiettechniek: “Door heel open en eerlijk naar elkaar te zijn, hebben we een snelle start kunnen maken”

Begonnen met de samenwerking in de zomer van 2020, groeide Lolaar Spuitgiettechniek B.V. al snel uit tot een van de topwerkgevers van Job Invest. Lolaars directie-assistent Carolien van Bommel – Loverbos en Ralph van Iersel (Commercieel Directeur Job Investment Group) gingen met elkaar in gesprek over de samenwerking, van de bijzondere start tot de verdere verwachtingen.

“Het is heel fijn dat we met Job Invest een partij hebben gevonden die ons bedrijf goed kent”, begint Carolien. “Alles zit onder één dak, dus we hoeven niet steeds te schakelen tussen verschillende bureaus.”

“Ontwikkelen doe je niet door alleen maar in je comfort zone te blijven zitten”

Met een breed cv aan studies en werkervaring op zak, besloot Corine van Die eind vorig jaar voor zichzelf aan de slag te gaan. Corine is een Changemaker, ervaren in het begeleiden van cultuurveranderingen binnen organisaties in de breedste zin van het woord. “Ik denk graag in nieuwe mogelijkheden.”

Samen met haar praten we over haar werk, de ups en downs van veranderprocessen en over de nieuwe samenwerking met TodayHR. “We staan te trappelen om samen duurzame resultaten neer te zetten.”

 

Door: Corine van Die
05-03-2021

“Goed leidinggeven is steeds weten wat je mensen nodig hebben om zelf nog beter te kunnen”

Van productie tot logistieke omgevingen en van lijnprocessen tot aan de klantenservice; Eveline Jansen helpt managers en teamleiders met het stimuleren van eigen initiatief en verantwoordelijkheid in het verbeteren en samenwerken met andere afdelingen, om zo de bedrijfsdoelstellingen te kunnen realiseren. En nu bundelt ze de krachten met TodayHr!

“Samen met leidinggevenden ga ik op zoek naar wat de verwachtingen in eigen verantwoordelijkheid nemen precies zijn en hoe we ervoor kunnen zorgen dat er een omgeving wordt gecreëerd waarin veranderingen kunnen plaatsvinden.”

Door: Eveline Jansen
12-01-2021

“Ik ben trots dat we nog steeds een informeel bedrijf zijn, waarin iedereen zijn mening mag hebben”

Samen met Luc Boers, Algemeen Directeur van Job Investment Group, blikken we terug op 2020. Een turbulent jaar waarin ondanks alles een hogere groei dan beoogd is gerealiseerd en een recordomzet is bewerkstelligd. “De winnaarsmentaliteit is gigantisch.”

“De verwachting was dat we het in 2020 een procent of tien beter zouden gaan doen dan het jaar daarvoor. Dat jaar, 2019, was een overgangsjaar geweest, waarin we voor stabilisatie hadden gekozen.”

Door: Luc Boers
29-12-2020

Job Invest & Raben Netherlands: “Voor een stukje kwaliteit leg ik mijn vragen neer bij Job Invest”

Stefan van Mierlo (43) vond vorig jaar via Job Invest zijn nieuwe baan. Zo is hij als Crossdock Manager bij Raben Netherlands B.V. onder andere verantwoordelijk voor het personeel. En dat betekent veel schakelen met Job Invest.

“Ik heb veel contact met Ruben (accountmanager Job Invest red.) en dat loopt super soepel. We praten dezelfde taal. Ruben snapt hoe het werken hier in elkaar zit. Dus wanneer we snel iemand nodig hebben, of wanneer we een vacature willen uitzetten, stuur ik direct een mail naar Ruben en gaat hij voor ons aan de slag.”

Door: Stefan van Mierlo
11-12-2020

Aan het werk met Job Invest: Luuk van Berkel

Als gevolg van de corona-crisis verloor Luuk van Berkel (27) zijn baan in de evenementen-branche. “Ik heb online mijn cv gedeeld en al snel werd deze opgepakt door de recruiters van Job Invest. Ik ben technisch opgeleid en wilde daarin verder. Samen hebben we gekeken naar wat ik leuk vind, wat ik kan en wie ik ben als persoon en werknemer. Binnen een week had ik al drie sollicitaties te pakken.”

“Ik ben erg enthousiast geworden van Job Invest. Wat ik vooral fijn vond was de open, eerlijke en transparante communicatie. Ik kon mijn vragen altijd stellen en had veel direct contact.”

Door: Luuk van Berkel
30-10-2020

“Je ziet als klant maar een klein gedeelte van het grotere geheel”

Commercieel Directeur zit alweer een jaar op zijn post bij Job Investment Group. Met hem werd destijds geen onbekend gezicht binnengehaald, Ralph was namelijk met Danvo Bakeries al ruim acht jaar als klant verbonden aan het uitzendbureau. Hoe kijkt Ralph terug op deze stap, waarin hij niet langer vrager was, maar aanbieder werd.

“We zijn een echte hands-on organisatie die nog groter en professioneler is dan dat ik van tevoren had verwacht. De wil om te winnen is hier echt aanwezig. Wat ons uniek maakt? Focus.”

Door: Ralph van Iersel
28-08-2020

Outsource Force: van klanten ontzorgen tot personeel begeleiden

Achmed Erassan is samen met zijn team verantwoordelijk voor de dagelijkse leiding binnen Outsource Force. En daar komt een hoop bij kijken. Niet alleen wordt er aan de Rietveldenweg 40 in Den Bosch hard gewerkt aan een optimale ontzorging van iedere klant, maar leggen de medewerkers ook een mooie basis richting een (nieuwe) toekomst.

“Werken bij Outsource Force (onderdeel van Job Investment Group, red.) is voor onze medewerkers niet het einddoel”, vertelt Achmed, die verantwoordelijk is voor de planning en begeleiding van de kandidaten.

Door: Achmed Erassan
31-07-2020

Eerste hulp bij solliciteren!

Fleur Schellekens maakt al sinds 2012 als recruiter deel uit van Job Invest. Een betere gesprekspartner op het gebied van hulp bij solliciteren konden wij ons dan ook niet voorstellen. Wat moet je zeker niet doen? En wat komt er kijken bij een goed sollicitatiegesprek?

“Een vlotte sollicitatie valt of staat met een goede voorbereiding. Dus zorg dat je over een net cv beschikt. En let op: een goed cv is meer dan een nette lay-out of de perfecte foto.”

Door: Fleur Schellekens
17-07-2020

“De lange termijn mag nooit uit het oog worden verloren”

TodayHR, onderdeel van Job Investment Group, biedt in de volle breedte ondersteuning op het gebied van arbeidsrecht, personeel en organisatie. Gedurende de corona-crisis heeft TodayHR dan ook zeker niet stilgezeten. Directrice Petra Boute laat haar licht schijnen op een steeds vaker terugkerend thema: het vitaliseren van je onderneming.

“Een vitale organisatie is wendbaar, flexibel en kan meeveren met de ontwikkelingen in de markt. Als ondernemer moet je inspelen op de veranderende wereld en op zoek blijven gaan naar nieuwe kansen.”

Door:Petra Boute
03-07-2020

“Iedereen besefte dat de crisis ook een belangrijk moment was voor ons bedrijf”

“Veranderingen in klanten. Een plotseling wisselende markt. De corona-crisis bracht een dal, maar ook veel nieuwe kansen voor Job Invest. Gedurende de afgelopen periode zijn we weer op nul begonnen en hebben we ons bedrijf en onszelf beter leren kennen.

Zo stonden we er aan het begin van dit jaar meer dan goed voor. Job Invest had een zeer mooie plus ten opzichte van vorig jaar te pakken en we hadden een groot aantal mooie opschalingen bij onze klanten in het vooruitzicht. Maar de corona-crisis bracht veel veranderingen met zich mee.”

Door:Kevin van Kempen
19-06-2020

This is the moment to invest in the best people

In tijden van crisis kiezen bedrijven veelal voor een vacaturestop. Maar is dat nu wel zo verstandig? Waarom meteen overgaan op crisismanagement als juist dit het moment is om onderscheidend te zijn ten opzichte van de concurrentie? Gun jezelf de beste mensen!

Dat moeilijke tijden leiden tot mindere bedrijfsresultaten en meer werkeloosheid is niets nieuws. Maar waarom als bedrijf meteen in de crisis-stand gaan? “Blijf rustig en kijk niet meteen achterom”, vertelt Ralph van Iersel, commercieel directeur van Job Invest. “Want juist nu is het beste talent binnen handbereik”.

Door: Ralph van Iersel
05-06-2020