Job blog job invest

 

In gesprek met Jobcoach Nick Ferree – Talentrix

“Er wordt ook echt gekeken naar hoe we kandidaten gelukkig kunnen maken”

 

Talentrix helpt mensen die moeite hebben met het vinden van een passende baan. Kandidaten ondersteunen bij hun ontwikkeling is dan ook waar het om draait. Nick Ferree (32) vertelt over zijn werk als Jobcoach en wat komt er kijken bij het begeleiden van kandidaten naar regulier werk.

Nick is sinds maart in dienst bij Talentrix als Jobcoach, hiervoor was hij jarenlang werkzaam in de horeca. Een totaal andere tak van sport, maar het werk wende snel. “Ik ben een echt mensenmens en ben graag sociaal bezig. Alleen maar werken met cijfertjes is niets voor mij. Mensen ontwikkelen en samen problemen oplossen geeft me energie.”

 

 

“Niet alleen kijken naar wat beter moet, maar vooral ook naar waar kansen liggen”

 

“De omgang met kandidaten is ontzettend belangrijk. En dat begint al bij de intake, waar we kennismaken met de kandidaat. We kijken niet alleen naar wat beter moet, maar vooral ook naar waar kansen liggen en waar we iemand op de lange termijn gelukkig mee kunnen maken. Zo werken we een plan van aanpak uit, waarbij we stapsgewijs aan de slag gaan met het (verder) ontwikkelen van de werk- en sociale vaardigheden van onze kandidaten. Bij de een zal dit een sneller proces zijn dan bij de ander. Zodoende proberen we samen de stap te zetten naar uiteindelijk een reguliere baan.”

“Ieder traject is weer anders. Zo heb je de ene keer een kandidaat die al veel werkervaring heeft opgedaan, de andere keer krijg je te maken met iemand die geen woord Nederlands spreekt en dan weer een kandidaat met een lastige thuissituatie. Dan gaat het erom dat je toch een manier weet te vinden om ze te ondersteunen en te enthousiasmeren. Soms kan dat al in iets heel kleins zitten, door te vragen hoe het gaat of door een complimentje te geven. Per kandidaat is het dus heel verschillend, ook qua aanpak. Het is een beetje spelen en aanvoelen hoe je iemand kunt triggeren. Dat maakt het werk ook ontzettend leuk en divers.”

“Het mooiste vind ik om te zien hoe mensen zich kunnen ontwikkelen”

 

“Als Jobcoach moet je er een beetje voor zorgen dat je bij ieder persoon in de juiste ‘zone’ terechtkomt. Dus dat ze je vertrouwen en dingen van je gaan aannemen. Maar je moet opletten dat je niet te veel blijft voorkauwen, uiteindelijk zullen kandidaten toch ook echt zelf de stap moeten zetten. Dat betekent dus ook dat je niet altijd aardig kunt zijn. Het is echt een constante wisseling.”

“Talentrix is uniek in het feit dat ondanks dat het in de basis een commercieel bedrijf is, er wel gekeken wordt naar hoe we de kandidaten ook echt gelukkig maken. Mensen plaatsen gebeurt echt met het idee dat iemand moet passen bij het bedrijf en dat er aandacht is voor een goede toekomst. We hebben een ontzettend fijn team waar, ondanks dat iedereen een eigen taak heeft, ook altijd aan het gezamenlijke doel wordt gedacht. Het mooiste aan mijn werk vind ik hoe mensen kunnen veranderen/ zich ontwikkelen wanneer je de juiste snaar weet te raken. Zien hoe iemand stappen vooruitzet en vervolgens ook een mooie werkplek vinden. Ja, dan is onze missie geslaagd.”

Tijd om te beginnen met maatschappelijk verantwoord ondernemen, toch? Neem eens contact op met Coen Geurtz, hij neemt graag alle mogelijkheden met u door.